piątek, 5 lutego 2016

Surowe kulki owocowe z masłem czekoladowym :)

Kulki z suszonych owców, orzechów i innych dodatków to jak dla mnie na prawdę doskonała propozycja na zdrową i słodką przekąskę. Poręczne, takie na raz.
Do stworzenia poniższych kuleczek użyłam wyłącznie produktów "raw", czyli surowych, nie poddanych wysokim temperaturom suszenia. Są dzięki temu zdrowsze i zawierają więcej cennych dla naszego organizmu składników. W konsystencji są dość miękkie, dlatego uważajcie z dodatkiem wody. Dosłownie rozpływają się w ustach. Karmelowy smak owoców w połączeniu z migdałowym masłem czekoladowym to połączenie, które zachwyca. Kulki można dodatkowo obtoczyć w nasionach, mielonych orzechach bądź wiórkach kokosowych. Ja tym razem postawiłam na prostotę.


Składniki:
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki przełożyć do malaksera/blendera i miksować do momentu uzyskania jednolitej masy.
* na początku dodać 1 łyżeczkę wody, jeżeli masa nie będzie zwarta, dodać kolejną.
2. Uformować malutkie kulki i wstawić do lodówki na kilka godzin, aby lekko stwardniały. 

6 komentarzy:

  1. Jak patrzę na te kulki to widzę w nich zdrowie, pyszny smak i naturalną słodkość :)
    Wyglądają genialnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super pomysł ! chętnie wypróbuję;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nas na takie kulki nie musisz namawiać :D Robimy przeróżne wersje i za każdym razem smakują genialnie :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię takie zdrowe i naturalnie słodkie przekąski :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mmmm, ale one kusząco wyglądają! Kocham takie zdrowe zamienniki słodyczy :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...