Lekkie pieczywo chrupkie Tovago :)

4 kwietnia 2016

TOVAGO to polska firma zajmująca się produkcją oraz sprzedażą pieczywa chrupkiego. Co wyróżnia pieczywo Tovago od innych podobnych produktów dostępnych na rynku? Fakt, że produkowane są ze 100% pełnego ziarna, a nie z mąki! Pieczywo chrupkie Tovago jest źródłem błonnika, nie zawiera dodatku cukru oraz tłuszczu. Pozbawione zostało wszelkich chemicznych dodatków, konserwantów, ulepszaczy smaku. W składzie znajdziemy tylko i wyłącznie pełne ziarno! Stanowi pewną alternatywę dla tradycyjnego pieczywa. Ma dłuższy termin ważności, dzięki czemu zawsze można go mieć pod ręką. 


Chlebek chrupki Tovago z powodzeniem zastępuje pieczywo tradycyjne, przez co może być spożywane tak samo - z ulubionymi pastami, serkiem, warzywami czy wędliną. Jego niezwykła i bardzo chrupiąca struktura sprawia, że chlebek ten polubiłam jeść także bez dodatków, na przykład w formie przekąski.

Aktualnie Tovago oferuje wiele wariantów smakowych owego pieczywa, począwszy od serii limitowanych, po to stałe w ofercie, aż w końcu docierając do nowości. Poniżej przedstawię Wam właśnie dwie takie nowości oraz jedną propozycję stałą.


KUKURYDZIANO-JAGLANE 
kaszka kukurydziana (79%) * kasza jaglana (20%) * sól

Wartości odżywcze w 1 kromce:
energia: 23 kcal
białko: 0,6 g
tłuszcze: <0,5 g
węglowodany: 5 g
błonnik: <0,5 g


KUKURYDZIANO-GRYCZANE 
kaszka kukurydziana (81%) * kasza gryczana prażona (18%) * sól

Wartości odżywcze w 1 kromce:
energia: 22 kcal
białko: 0,5 g
tłuszcze: <0,5 g
węglowodany: 4,4 g
błonnik: 0,8 g


ŻYTNIE
żyto krojone pełnoziarniste (78%) * kaszka kukurydziana (21%) * sól

Wartości odżywcze w 1 kromce:
energia: 25 kcal
białko: 0,6 g
tłuszcze: <0,5 g
węglowodany: 5,4 g
błonnik: 0,8 g


Podsumowanie:
Nie pisałam oddzielnie, pod każdym rodzajem chlebka mojej oceny, ponieważ każde z osobna bardzo mi zasmakowało i charakteryzowało się podobnymi odczuciami smakowymi. Chlebki te są mega chrupkie, co jest jednym z ich najważniejszych atutów. W każdym chlebku można wyczuć delikatny smak dodatku w postaci kaszy jaglanej czy gryczanej. Sól, moim zdaniem została dodana w idealnych proporcjach.

6 komentarzy

  1. Lubię sobie czasami kupić i pochrupać. Chętnie bym spróbowała tych gryczanych.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam chrupkie pieczywo, najbardziej z awokado albo jakąś wege pastą ;) Najchętniej spróbowałabym gryczanych i jaglanych ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie już była recenzja Jaglanych ;) Pyszka!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O tak! Są przepyszne :) Chyba najlepsze jakie jadłam do tej pory :)

      Usuń
  4. Czasem mamie takie chrupacze podkradamy i tych gryczanych jesteśmy ciekawe :)

    OdpowiedzUsuń