Kokosowa czekolada do picia :)

4 maja 2016

Czy ktoś tutaj nie lubi czekolady!? Mam nadzieję, że nie znajdę takiej osoby i z wielką chęcią przygotujecie sobie podobny czekoladowy napój! Kokosowa czekolada to fantastyczne i bajkowe (te przymiotniki sprawiają, że poniższa czekolada staje się wręcz nierealistyczna) połączenie kokosa z czekoladą, które smakuje cudownie przepysznie! Miks koko-czeko jest jednym z moich ulubionych i nie ukrywam, że od dawna marzyła mi się taka właśnie gorąca czekolada! Żeby było jeszcze lepiej, na wierzchu ułożyłam "chmurkę" bitej śmietany z mleczka kokosowego i posypałam startą czekoladą.


Składniki (1 porcja):
Dodatki:

Przygotowanie:
  1. W garnku zagotuj mleko z mleczkiem kokosowym. Następnie wrzuć kostkę czekolady, kakao i syrop klonowy, mieszaj aż całość się rozpuści. 
  2. W osobnym naczyniu ubij 50 ml mocno schłodzonego mleczka kokosowego na bitą śmietanę. 
  3. Gorącą czekoladę przelej do kubka przez sitko, aby pozbyć się nierozpuszczonych kawałeczków kakao. 
  4. Na wierzch połóż ubitą śmietankę kokosową i posyp wiórkami startej czekolady. 

5 komentarzy

  1. Tutaj po prostu nie ma niczego co mogłoby nie smakować! ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne !! :)
    Moja ulubiona "czekolada" ostatnich dni składa się z kakao, mleka ryżowego, kokosowego, czekolady 70% i łyżeczki miodu lub syropu klonowego :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Brzmi intrygująco i smakowicie :) kokos i czekolada to zawsze świetne połączenie ;)

    OdpowiedzUsuń