Bardzo dobrym określeniem tego smoothie jest puszystość. Przyjemna słodycz owoców połączona ze świeżym jarmużem spowodowała, że ten koktajl stał się nie tylko moim ulubieńcem. Jednolita konsystencja, niemalże całkowicie niewyczuwalny jarmuż to dobry pretekst do tego, aby Ci, którzy nie przepadają za zieleniną mogli ją przemycać w tak pysznym smoothie.
Składniki:- 2 łodygi jarmużu lub dwie małe garście
- 1 banan
- 1/2 mango
- 2 łyżki płatków migdałowych lub całych migdałów
- 125 ml mleka migdałowego
- 125 ml wody
Przygotowanie:
- Z łodyg jarmużu oderwij liście.
- Wraz z pozostałymi składnikami przełóż do kielicha i blenduj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji (ja do tego celu użyłam NutriBullet).
Z mango to zjadłabym wszystko (czy też wypiła ;))
OdpowiedzUsuńWygląda nie tylko puszyście ale i aksamitnie oraz zdrowo ;) Idealnie ;)
OdpowiedzUsuńWłaśnie dzisiaj jadłyśmy krem z kaszy jaglanej i mango <3 Szkoda, że nie zostało nam tego owocu :/
OdpowiedzUsuń