Surowe czekoladowe brownie - batoniki Pulsin :)

29 października 2016

Już sama nazwa tych batoników wskazuje, że czeka nas czekoladowe szaleństwo. Poniżej cztery smaki, każdy wyjątkowy i ciekawy. Naładowane energią i pysznymi składnikami. Który okaże się najlepszy? Zapraszam do recenzji. Więcej o Pulsin TUTAJ


nerkowce * daktyle * błonnik z cykorii * słód ryżu brązowego * surowe kakao (10%) * otręby z ryżu brązowego * masło kakaowe (6%) * maca (4%) * koncentrat soku winogronowego * skrobia ryżowa * sól morska * ekstrakt zielonej herbaty 

Maca, występująca w składzie batonika to niezwykle cenny superfood, dostarczający dawkę energii. Charakteryzuje się słodkim, nieco karmelowym smakiem. Batonik ma miękką, kremową strukturę. Podczas gryzienia można poczuć kawałki orzeszków. Jest odpowiednio słodki. Szkoda, że po przełknięciu pozostawia subtelnie gorzkawy posmak. Smaczny, choć nie zrobił na mnie jakiegoś wielkiego wrażenia, a szkoda, bo obecność proszku maca wydawała się bardzo ciekawa. 


nerkowce daktyle błonnik z cykorii migdały (10%) surowe kakao (9%) otręby z ryżu brązowego masło kakaowe (5%) koncentrat soku winogronowego skrobia ryżowa sól morska ekstrakt zielonej herbaty 

Na początku myślałam, że to ten sam wariant smakowy, co dostępny w naszych polskich Rossmannach. Jednak myliłam się, bo skład jest inny, choć nazwa ta sama. Batonik był bardzo dobry. Łagodny, lekko słodki, z dużymi kawałkami migdałów, które przyjemnie chrupały podczas jedzenia. Chętnie sięgnęłabym po niego kolejny raz.


orzeszki ziemne (30%) daktyle błonnik z cykorii kawałki czekolady 10% (masa kakaowa, ksylitol, masło kakaowe, emulgator - lecytyna słonecznikowa) surowe kakao (7%) otręby z ryżu brązowego słód ryżu brązowego * masło kakaowe (4,5%) koncentrat soku winogronowego skrobia ryżowa sól morska ekstrakt zielonej herbaty 

Po otwarciu opakowania poczułam wyraźną woń orzeszków ziemnych. Są one też bardzo dobrze wyczuwalne podczas jedzenia. Czekoladowe groszki urozmaicają smak i nadają czekoladowej nuty. Batonik smakował mi bardzo. Nie był przesłodzony, nie pozostawiał dziwnego posmaku. Świetny! 


nerkowce daktyle błonnik z cykorii * surowe kakao (7%) otręby z ryżu brązowego słód ryżu brązowego * masło kakaowe (6%) jagody goji (6%) maliny (3%) * koncentrat soku winogronowego skrobia ryżowa sól morska ekstrakt zielonej herbaty 

Kolejny wariant smakowy, który zbliżony jest do produktu dostępnego w polskich Rossmannach, jednak skład mówi co innego. Batonik pachnie kwaskowo-owocowo. Wyraźnie widać obecność owoców, których różowa barwa uwidacznia się w strukturze batonika. Batonik jest słodziutki, choć z bardzo delikatnym akcentem kwaśności. Jedząc go, przegryzasz malutkie ziarenka owoców. Jagody goji są dość wyczuwalne, także jeżeli ktoś ich nie lubi, nie wiem czy byłby zadowolony z takiej słodyczy. 


Dzisiejszy ranking wygrywa żółty Pulisn - z dodatkiem orzeszków ziemnych i czekoladowych groszków :) 

5 komentarzy

  1. Wszystkie doprowadzają mnie do ślinotoku! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszystkie z przyjemnością i chęcią bym spróbowała - ciężko wybrać :D
    W pierwszym ten gorzki posmak w ogóle by mi nie przeszkadzał.
    Co do drugiego to świetnie, że jest lekko słodki i te migdały ;D
    Ten z groszkami... wolałabym żeby to były ziarna surowego kakao ale i tak zachęca :D
    No i nieszczęsnymi jagodami goji - nie cierpię ich i jeśli są wyczuwalne to baton mógłby mi nie posmakować ale i tak warto spróbować.. jest kakao jest moc :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Żółta wersja najbardziej by mi smakowała i mam nadzieję, że przyjdzie mi jej spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wszystkie są genialne na pewno i wszystkich chciałabym spróbować - zapowiadają się przepysznie :D

    OdpowiedzUsuń
  5. My chyba też na najchętniej sięgnęłybyśmy po wersję z orzeszkami ziemnymi :D Ale tak naprawdę każdy chciałybyśmy spróbować :D

    OdpowiedzUsuń