Komosa ryżowa na słodko :)

11 grudnia 2016

Dzisiaj zapraszam Was na słodką miseczkę, w której znajdziecie przepyszną quinoę z suszoną morwą i migdałami. Całości towarzyszy kokosowy smak i aromat. Dobrze, że zrobiłam zdjęcie i choć odrobinkę spróbowałam, bo po chwili tylko usłyszałam - "a mogę to czarne "coś" zjeść, bo takie dobre?" 😊


Składniki:

Przygotowanie:
  1. Komosę przed ugotowaniem należy opłukać pod gorącą wodą. Następnie wrzuć do rondelka i chwilkę podsmaż, aby odparować wodę i nadać komosie orzechowego smaku. 
  2. Teraz zalej komosę wodą, dodaj olej kokosowy i cukier kokosowy. Pozostaw do zagotowania, wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez ok. 25 minut. 
  3. Komosę przed podaniem wymieszaj z morwą i migdałami. 
  4. Wyłóż do miseczki i opcjonalnie posyp wiórkami kokosowymi. 

5 komentarzy

  1. Troszkę jak mak wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Podobnie jak Natalka pomyślałam, że tam jest mak :D

    OdpowiedzUsuń
  3. I ja pomyślałam o kutii z komosy :p

    OdpowiedzUsuń
  4. Komosę wolę z warzywami, ale takie połączenie jak najbardziej mi odpowiada :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zazwyczaj jakoś komosę jadam na słono, więc podoba mi się ten przepis :) Czarnej jeszcze nie próbowałam, a wygląda fenomenalnie !

    OdpowiedzUsuń