Bardzo prosty sposób na banana, który staje się jeszcze pyszniejszy niż w wersji surowej. Tak przygotowany banan jest bardziej słodszy. Ma puszystą, kremową strukturę. Dodatek cynamonu urozmaica smak i jak najbardziej tu pasuje, w końcu cynamon to nie tylko z jabłkami. Smak pieczonego banan jest bardzo zbliżony do gotowego produktu jakim są banany suszone, nie chipsy, a zwyczajne suszone banany, bez żadnych dodatków. Podsumowując, pieczony banan bardzo mi smakował i z pewnością przygotuję go jeszcze nie raz.
Składniki:
- banan - dobrze dojrzały
- cynamon
Przygotowanie:
To jeden z moich ulubionych deserów :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam pieczonego banana, jednak moja siostra, kiedyś owszem.... z czekoladą i mówiła, ze jest przepyszny :) Wersja z cynamonem na pewno posmakuje wszystkim miłośnikom bananów i łakoci ;)
OdpowiedzUsuńNie jadłam nigdy pieczonych bananów, ale skoro smak przypomina te suszone - to chętnie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńBędę musiała coś takiego zrobić, tym bardziej że ostatnio bardziej polubiłam banany :)
OdpowiedzUsuńDo tej pory jadłyśmy tylko smażonego na oleju kokosowym ale opcja z piekarnika wydaje się być lepsza :D Spróbujemy kiedyś na pewno :D
OdpowiedzUsuń