Tortilla z przepysznym farszem warzywnym - wege i bez glutenu :)

6 kwietnia 2017

Długo szukałam dobrej jakości tortille, aż w końcu znalazłam odpowiednie w ofercie sklepu Polski Koszyk. Są świetne! Bardzo smaczne i co istotne wykonane jedynie z warzyw, lnu i przypraw. W połączeniu z poniżej przygotowanymi warzywami smakują obłędnie pysznie! Duszone warzywa mają lekko ostry smak, choć możesz też zrobić wersję łagodną, są mięciutkie i niezwykle aromatyczne. Po prostu pycha! 😋



Składniki (4 toritlle):

Przygotowanie:
  1. W garnku rozgrzej olej i podsmaż przez chwilę posiekaną cebulę z czosnkiem oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie wlej trochę wody i duś pod przykryciem przez około 15 minut. 
  2. Kolejno dodaj przyprawy, fasolę oraz koncentrat pomidorowy. Całość dokładnie wymieszaj i pogotuj jeszcze przez chwilę. Jeżeli występuję nadmiar wody podkręć gaz i gotuj bez przykrycia w celu jej odparowania. 
  3. Warzywne tortille lekko zwilż wodą, a następnie ułóż liście szpinaku, dodaj cienki pasek awokado oraz 2 łyżki przygotowanego farszu. Zawiń tortille w rulon. 

4 komentarze

  1. Kusi mnie ta tortilla! Nigdy jej nie widziałam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawa jestem smaku tej tortilli :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ależ to genialnie wygląda :) A ta tortilla? Ciekawa i to bardzo :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fantastyczne <3 Te tortille tak super się prezentują i mają genialny skład :D

    OdpowiedzUsuń