Zdrowe kulki proteinowe :)

11 grudnia 2017

Kolejny patent na wykorzystanie białka roślinnego w czymś innym niż tylko koktajl. Białko wegańskie PREMIUM od Siła Roślin opisywałam szerzej TUTAJ. A wracając do kulek - nie mogły wyjść nie smaczne! Słodziutkie, z wyczuwalnym akcentem kakao i wanilii, a także nutki kokosa. Orzechy brazylijskie nadały im tłustości i kremowości. Świetne na szybką i zdrową przekąskę. 


Składniki (4 kulki):

Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki przełóż do malaksera i miksuj do momentu, w którym możliwe będzie ulepienie kulek. 
  2. Dodatkowo możesz je obtoczyć w wybranych dodatkach, u mnie surowe ziarna kakao, mak oraz wiórki kokosowe. Jeżeli dodatki nie chcą się trzymać kulki, zwilż ją zanurzając w wodzie. 

7 komentarzy

  1. To dopiero musi byc pyszota :-). Ja to od razu zrobie z podwojnej porcji. Tylko nie mam bialka. Mozna czyms zastapic :-)?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To jest kompozycja specjalnie dobrana z udziałem białka, ale możesz poszukać na moim blogu innych przepisów na podobne kulki, zamieszczałam takie receptury wielokrotnie, na pewno coś Ci się spodoba ;)

      Usuń
  2. Z takich składników musiało wyjść cudo :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Rewelacja, podoba mi się dobór składników :D

    OdpowiedzUsuń
  4. To białeczko super sprawdza się do takich przekąsek :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wow wyglądają jak te kupne! Świetna i na pewno smakowita robota :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Najbardziej urzekla mnie ta po prawej z drugiego zdjęcia... od razu wpada w oko :D

    OdpowiedzUsuń