Budyń jaglany - kremowy, wegański, idealny dla dzieci :)

19 lipca 2018

Przepyszniasty i bardzo kremowy budyń na bazie kaszy jaglanej. Do tego wegański, bezglutenowy i bezcukrowy. Składa się dosłownie z kilku składników, których połączenie dało cudowny smak. Dodatkowo wmieszałam w niego eliksir od ZOJO kierowany do najmłodszych, czyli The I Love You Formula. Tym samym i ja dedukuję ten przepis dzieciom, chociaż tak na prawdę taki budyń może być dla każdego. Ja do niego będę powracać systematycznie i z przyjemnością. Koniecznie spróbujcie. 
Więcej o produktach ZOJO możesz przeczytać TUTAJ




Składniki (1 porcja):

Przygotowanie:
  1. Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą, następnie podpraż w rozgrzanym rondelku, ciągle mieszając, przez 3 minuty. Następnie zalej 125 ml wody i gotuj ok. 15 minut, aż kasza wchłonie całą wodę. 
  2. Ugotowaną kaszę pozostaw do lekkiego ostygnięcia.
  3. Następnie dodaj pozostałe składniki i zmiksuj na gładką konsystencję. 
  4. Podawaj z owocami. 

5 komentarzy