Przepyszniasty i bardzo kremowy budyń na bazie kaszy jaglanej. Do tego wegański, bezglutenowy i bezcukrowy. Składa się dosłownie z kilku składników, których połączenie dało cudowny smak. Dodatkowo wmieszałam w niego eliksir od ZOJO kierowany do najmłodszych, czyli The I Love You Formula. Tym samym i ja dedukuję ten przepis dzieciom, chociaż tak na prawdę taki budyń może być dla każdego. Ja do niego będę powracać systematycznie i z przyjemnością. Koniecznie spróbujcie.
Składniki (1 porcja):
- 50 g kaszy jaglanej
- 125 ml wody
- 125 ml mleka roślinnego
- 2 łyżeczki sproszkowanych daktyli
- 1 łyżeczka masła orzechowego
- 1 łyżeczka eliksiru The I love You Formula (ZOJO)
Przygotowanie:
- Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą, następnie podpraż w rozgrzanym rondelku, ciągle mieszając, przez 3 minuty. Następnie zalej 125 ml wody i gotuj ok. 15 minut, aż kasza wchłonie całą wodę.
- Ugotowaną kaszę pozostaw do lekkiego ostygnięcia.
- Następnie dodaj pozostałe składniki i zmiksuj na gładką konsystencję.
- Podawaj z owocami.
Wygląda super :)) i te pięknie ułożone plasterki banana :D <3
OdpowiedzUsuńBudyniem jaglanym nigdy nie pogardzę :) Cudowna konsystencja!
OdpowiedzUsuńale pychota :)
OdpowiedzUsuńFajnie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńA miseczkę byśmy wylizały :P
OdpowiedzUsuń