Pyszne połączenie bananów z masłem orzechowym, kakao oraz roślinnym, ekologicznym, bezglutenowym i surowym białkiem o smaku kakaowym marki Lifefood. Produkt ten odznacza się godną polecenia jakością, składem oraz smakiem. Wszystkie produkty marki Lifefood, które miałam możliwość spróbować, gdyż spora część oferty dostępna jest w naszym kraju należą do jednych z moich ulubionych ♡
Skład białka (smak: kakao i spirulina) ⇾ sproszkowane białko konopi, sproszkowane białko słonecznika, sproszkowane białko dyni, sproszkowane surowe kakao (16%), sproszkowany banan, sproszkowane białko z nasion szałwii hiszpańskiej (6%), sproszkowana lucuma, sproszkowana spirulina (2%), sproszkowana wanilia.
Składniki:
- 150 g mrożonego banana
- 1 łyżka masła z orzechów nerkowca
- 1 łyżka kakao
- 35 g roślinnego białka czekoladowego (Lifefood)
- 100 ml napoju roślinnego
- moje dodatki: mrożone owoce, ziarna kakaowca, surowa czekolada z pomarańczą (Lifefood)
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki przełóż do malaksera i zblenduj na gładką masę.
- Przełóż do miseczki i udekoruj wybranymi dodatkami.
Wartości odżywcze bez dodatków:
energia: 462 kcal
białko: 22 g
tłuszcz: 15,5 g
węglowodany: 60 g
Z masłem z orzechów nerkowca to na pewno był hit :)
OdpowiedzUsuń