Gorąca owsianka, choć w dzisiejszym przypadku to u mnie gryczanka w letnie dni jakoś nie za bardzo zachęca do zjedzenia, kiedy dodatkowo na zewnątrz panuje istny upał. Zatem żeby nie rezygnować z tego smacznego i pożywnego posiłku można go przygotować w wersji na zimno, a dokładnie zrobić owsiankę/gryczankę nocną. Nie dość, że jest schłodzona to jeszcze jej zrobienie zajmuje maksymalnie 3 minuty. Jest przepyszna, gęsta i niezwykle kremowa. Płatki gryczane w połączeniu z kakao tworzą genialny duet. Bardzo polecam, na szybki i orzeźwiający posiłek jak znalazł 😊
Składniki:
- 50 g płatków gryczanych (można użyć owsianych)
- 1/2 szklanki napoju roślinnego (u mnie ryżowo-kokosowy)
- 1/2 opakowania naturalnego jogurtu kokosowego (Jogurty Magdy)
- 1/2 dużego, dojrzałego banana
- 1 czubata łyżeczka kakao
- 1 płaska łyżeczka musu kokosowego
Przygotowanie:
- Banana rozgnieć widelcem na mus.
- Następnie wszystkie składniki wymieszaj dokładnie ze sobą w słoiku lub dowolnym pojemniku z pokrywką. Zamknij naczynie i wstaw do lodówki na noc. Owsianka jest gotowa następnego poranka.
- Przed podaniem możesz dodać trochę jogurtu kokosowego oraz wybrane owoce.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz