Klasyczne połączenie banana i masła orzechowego nigdy nie zawodzi. Do tego kwaskowe maliny i mamy pyszne połączenie, które z powodzeniem można zastosować na puszystym omlecie. W efekcie mamy prosty, szybki i smaczny pomysł na śniadanie.
Składniki:
- 40 g mąki orkiszowej
- 10 g mąki kokosowej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka erytrytolu
- 1 jajko
- 50 g mleka
- 1/3 łyżeczki oleju kokosowego
- 1 łyżka masła migdałowego (Primavika)
- 1/2 banana
- garść malin
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
- Na patelni rozgrzej dosłownie kilka kropel olej. Wlej masę, rozsmaruj na powierzchni patelni (ja używam małej) i smaż pod przykryciem, na średnim ogniu przez około 3-4 minuty. Następnie przewróć na drugą stronę i smaż już bez przykrycia, przez około 2-3 minuty.
- Gotowego omleta posmaruj masłem orzechowym i ułóż owoce.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz