Omlet wysokobiałkowy z serkiem wiejskim

6 sierpnia 2019

Pomysł na tego omleta zrodził się bardzo spontanicznie, bo w lodówce znalazłam wymagający już zużycia serek wiejski. Pomyślałam, aby połączyć go z innymi składnikami i stworzyć omleta w wersji proteinowej. Omlet wyszedł pyszny, a zawartość białka jest naprawdę imponująca, bo sięga niemalże 50 g 😮 Dzięki temu omlet syci naprawdę na długi czas, mimo że nie zjadłam go całego. Z dodatkami widocznymi na zdjęciu smakuje fantastycznie. 



Składniki:
Dodatki:

Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki (oprócz oleju) przełóż do blendera i dokładnie zmiksuj na jednolitą masę. 
  2. Na patelni rozgrzej dosłownie kilka kropel oleju i wylej masę. Smaż pod przykryciem, na średnim ogniu przez około 4-5 minut. Przewróć omleta z drugiej strony i smaż ponownie 4-5 minut pod przykryciem. 
  3. Gotowego omleta podawaj z dodatkami. Bardzo polecam skorzystać z moich propozycji. Kremy i frużeliny smakują przepysznie. 

Wartości odżywcze całego omleta bez dodatków:
energia: 456 kcal
białko: 48 g
tłuszcze: 16 g
węglowodany: 31 g
błonnik: 2 g

1 komentarz

  1. O nieee, ale sobie narobiłam na to ochoty, wygląda obłędnie!

    OdpowiedzUsuń