Kolejna kombinacja budyniu z kaszy jaglanej. Tym razem wersja bananowa z zielonym akcentem 😊
Składniki (1 porcja):
- 50 g kaszy jaglanej
- 125 ml wody
- 1 łyżka Kokosowa Matcha Latte (Vivo Life - Siła Roślin)
- 1 łyżeczka wiórków kokosowych
- 1 mały banan
- 70 ml napoju roślinnego
Przygotowanie:
- Kaszę opłucz pod bieżącą wodą. Przełóż do rondelka, podprażaj przez kilka minut, ciągle mieszając. Następnie zalej wodą, zagotuj i gotuj na małym ogniu przez około 15 minut, aż kasza wchłonie wodę. Zdejmij z ognia, odstaw na 15 minut, aby ostygła i jeszcze doszła.
- Kolejno zmiksuj z pozostałymi składnikami na możliwie najgładszą konsystencję. W razie potrzeby dolej więcej napoju.
- Podałam z malinami, wiórkami kokosowymi i tartą czekoladą gorzką.
Wartości odżywcze bez dodatków:
energia: 353 kcal
białko: 9 g
tłuszcze: 7 g
węglowodany: 60 g
błonnik: 7 g
♥️ Jeżeli nie masz dostępu do Kokosowa Matcha Latte dodaj 1/2 łyżeczki herbaty matcha lub pomiń ten składnik.
♥️ Napój roślinny możesz użyć dowolny, a także zamienić na mleko krowie.
Smacznie i zdrowo :D
OdpowiedzUsuń