LEKKI OMLET MALINOWY

11 marca 2020



Składniki:
  • 25 g mąki gryczanej
  • 25 g mąki ryżowej
  • 35 g konfitury z malin (Premium Rosa)
  • 1 łyżka soku malinowego (Premium Rosa)
  • 70 g maślanki
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka erytrytolu 

Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj. 
  2. Masę wylej na małą, mocno rozgrzaną, suchą patelnię. Smaż pod przykryciem na średnim ogniu przez około 4 minuty. Następnie przewróć omleta na drugą stroną i smaż ponownie około 4 minuty, już bez przykrycia. 
  3. Gotowego omleta podałam z jogurtem malinowym (wymieszałam gęsty jogurt naturalny z syropem malinowym, proszkiem malinowym i słodzikiem) oraz jagodami. 

2 komentarze