Składniki:
- 25 g mąki gryczanej
- 25 g mąki ryżowej
- 35 g konfitury z malin (Premium Rosa)
- 1 łyżka soku malinowego (Premium Rosa)
- 70 g maślanki
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka erytrytolu
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
- Masę wylej na małą, mocno rozgrzaną, suchą patelnię. Smaż pod przykryciem na średnim ogniu przez około 4 minuty. Następnie przewróć omleta na drugą stroną i smaż ponownie około 4 minuty, już bez przykrycia.
- Gotowego omleta podałam z jogurtem malinowym (wymieszałam gęsty jogurt naturalny z syropem malinowym, proszkiem malinowym i słodzikiem) oraz jagodami.
Smakowicie *.*
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis! Wygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuń