To jeden z najlepszych budyni na bazie kaszy jaglanej. Wyszedł przegenialny! Ma idealnie kremową konsystencję, poszczególne składniki super ze sobą współgrają, a dodatek najnowszej roślinnej odżywki białkowej od Siła Roślin wzbogacił ten posiłek w porcję białka. Przed spożyciem schłodźcie go w lodówce, a będzie jeszcze pyszniejszy :)
Składniki:
- 50 g kaszy jaglanej
- ½ szklanki wody do ugotowania kaszy
- ½ szklanki mleka do zmiksowania
- miarka lub pół odzywki białkowej waniliowej (Siła Roślin)
- łyżeczka kremu orzechowego (Siła Roślin)
- mały banan
- Kaszę ugotuj w wodzie. Po ugotowaniu odstaw na 20 minut, aby doszła i ostygła.
- Następnie zmiksuj ją z pozostałymi składnikami na możliwie najgładszą masę.
- Podałam z bananem, nasionami konopi i kruszonym kakao.
Wygląda smakowicie
OdpowiedzUsuń