wtorek, 6 maja 2014

Twarogowa pasta z awokado :)

Awokado dojrzało, więc trzeba je jak najszybciej i najlepiej wykorzystać. Uwielbiam awokado na słodko, w postaci czekoladowego kremu, ale dzisiaj mam dla Was wersję wytrawną. Bardzo smaczną, kremową pastę z twarożkiem, w towarzystwie Habżyków, u mnie pomidorowo-bazyliowych.



Składniki:
  • pół dojrzałego awokado
  • 100 g twarogu chudego
  • sól i przyprawy wg uznania (u mnie pieprz prawdziwy, ziołowy, cayenne)

Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki zblenduj na bezgrudkową masę. 
  2. Podawaj z pieczywem, u mnie chlebek lniany.  

Habżyki pomidorowo-bazyliowe odznaczają się aromatycznym zapachem i lekką chrupkością. Jedna kromka dostarcza 51 kcal. Z pastą smakują wyśmienicie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...