W mojej zamrażarce uchowało się jeszcze pudełeczko zeszłorocznych jagód. Pomyślałam, że dodam je do mojej ulubionej owsianki. Wyszła przepyszna. Przepis jest prosty i warty spróbowania.
Składniki:
- 200 ml mleka
- 4 łyżki płatków owsianych
- 1/3 szklanki jagód (u mnie mrożone)
- słodzidło (u mnie stewia)
Przygotowanie:
- Płatki zalej wrzątkiem do ich zakrycia. Będą gotowe, kiedy wchłoną całą wodę
- Mleko zagotuj, dodaj płatki, jagody i słodzidło. Gotuj jeszcze przez ok. 8 minut.
- Następnie odstaw na 15-20 w celu mocniejszego zgęstnienia owsianki.
W lato można przygotować ją wcześniej i wstawić na noc do lodówki. A rano mamy gotowe zimne śniadanie idealne na upalne dni.
Mniam! ja już niestety takich skarbów nie mam w zamrażarce, pozostaje mi czekanie na sezonowe
OdpowiedzUsuńOj była pyszna :) Mój skarb już się powoli kończy i też czekam z niecierpliwością na świeże jagódki :)
UsuńAh jagódki <3
OdpowiedzUsuń