czwartek, 19 czerwca 2014

Dietetyczna jajecznica z parówką :)

Robiliście kiedyś jajecznicę na mleku? Ja osobiście robię ją już od dawna. Nie smażąc jej na oleju, maśle czy innych tłuszczach sprawiamy, że staje się bardziej delikatna, lżejsza i mniej kaloryczna :) Można wzbogacić ją różnymi dodatkami, np. pomidorami, szczypiorkiem, wędliną czy właśnie parówką. Ale ale :D Parówka, którą użyłam to parówka sojowa chili od Polsoja. Nadała potrawie pikanterii i wzbogaciła o kolejną porcję białka :) Mimo, że parówka to nadal zdrowo i lekko :)



Składniki:
- ok. 3 łyżki mleka
- 2 jajka
- sól
- parówka chili Polsoja

Przygotowanie:
Parówkę pokroić w talarki. Jajka rozbić i rozbełtać z mlekiem, dodać parówkę. Wylać na patelnie, ciągle mieszając, aż do ścięcia się jajek. Uwaga! Nie należy zbyt długo jej smażyć, ponieważ stanie się sucha i twarda, a taka nie jest już smaczna. Można podać z warzywami i szczypiorkiem :)

2 komentarze:

  1. Z samym melkiem nie miałam jeszcze odwagi spróbować, zawsze odrobinę masła daję "tak na wszelki wypadek". No ale skoro mówisz, że będzie dobrze to przetestuję następnym razem :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gosiu koniecznie spróbuj i daj znać :D
      Masełko jest tu zbędne i bez niego jajecznica wychodzi pyszna :P

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...