piątek, 8 sierpnia 2014

Zdrowa surówka z kapusty pekińskiej :)

Oj, ale ona jest pyszna :) Pasuje do obiadu jak i kolacji, a nawet do podjadania między głównymi posiłkami/ Zdrowa, pełna warzyw, z lekkim, dietetycznym sosem. Można jeść ją niemalże bez ograniczeń. UWAGA! Powoduje niemożność odciągnięcia od niej ręki :D Spróbujcie, warto, urozmaici Wasze dania i dostarczy dawkę witamin :)



Składniki:
- połowa kapusty pekińskiej ok. 500 g
- 3 średnie ogórki gruntowe
- 1 średnia cebula
- pół puszki kukurydzy konserwowej
- pół czerwonej papryki
- 5 łyżek jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka oleju (u mnie słonecznikowy Zielony Nurt)
- 2 łyżki octu winnego

Przygotowanie:
Kapustę poszatkować, ogórki i papryką pokroić w kostkę, cebulę cienko pokroić w półtalarki, dodać kukurydzę i pozostałe składniki. Wymieszać. Zajadać ze smakiem :) Prosta a taaaka pyszna :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...