środa, 26 listopada 2014

Kokosowa jęczmianka z bananem, tahini i żurawiną :)

Delikatna, rozgrzewająca i....kokosowa! Smak kokosowy to jeden z moich najulubieńszych. Owsianka, to znaczy jęczmianka wyszła przesmaczna! Pierwszy raz użyłam mąki kokosowej do zagęszczenia i jestem zachwycona. Śniadanko nabiera kremowej konsystencji i całość nieziemsko pachnie kokosem. Jak najbardziej polecam :)



Składniki:
Przygotowanie:
Płatki jęczmienne zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut. Zagotować mleko, dodać płatki (wcześniej odlać niewchłoniętą wodę), stewię i gotować na małym ogniu przez ok. 5 minut. Dodać połowę banan, którego należy rozgnieść widelcem. Zamieszać. Następnie wsypać mąkę kokosową i energicznie mieszać do połączenia się składników. Ściągnąć z gazu po ok. 3 minutach. Udekorować drugą połową banana, łyżeczką tahini i żurawiną.

3 komentarze:

  1. tahini uwielbiam, całość świetna! zapraszam do udziału w konkursie :) http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2014/11/uwaga-konkurs-swiateczny.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Płatków jęczmiennych jeszcze nie jadłam, muszę sobie w końcu zrobić odmianę od owsianych :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...