niedziela, 30 listopada 2014

Pieczone pomidorki z czarnuszką :)

Czarnuszka kiedyś i dziś wykorzystywana jest głównie do wypieków pieczywa, świetnie współgra z warzywami, a także można stosować ją do potraw mięsnych jako odpowiednik pieprzu - używany zazwyczaj przez osoby z problemami żołądkowymi. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona działaniem leczniczym tej rośliny, między innymi pomaga w leczeniu trądziku i zapalenia skóry, korzystnie wpływa na układ odpornościowy, wskazana dla alergików i asmatyków. Tych właściwości jest więcej, więc koniecznie poczytajcie, a może czarnuszka i Wam w czymś dopomoże.



Pyszna, zdrowa, lekkostrawna i bardzo prosta propozycja na pieczone pomidorki, które smakują, dzięki czarnuszce - wyśmienicie!

Składniki:
Przygotowanie:
Pomidorki przekroić na pół, oprószyć solą i obsypać czarnuszką. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 200*C na 10 minut.

5 komentarzy:

  1. Ciekawa przekąska dla zdrowa:)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetna przekąska, bądź dodatek do obiadu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie wpadłam na to wcześniej! Jutro przygotuję sobie taki dodatek do obiadu.

    OdpowiedzUsuń
  4. Jako dodatek do obiadu-świetny pomysł! Pieczone pomidorki wyglądają tak smacznie.
    Pozdrawiam,
    https://cukierkowegotowanie.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...