Najprostsza owsianka bananowa - bez cukru :)

8 grudnia 2014

Bakalie od Bakeo są świetną alternatywą dla niezdrowych, tłustych i przecukrzonych przekąsek ze sklepowych półek, ale także dobrze sprawdzają się jako dodatek, urozmaicenie i wzbogacenie smaku posiłków, które przygotowujesz! Dziś mam dla Was pyszną, delikatną, kremową, słodką i sycącą owsiankę bananową, którą wcześniej możesz przygotować w domu, a następnie zabrać w każde miejsce i przed spożyciem dodać wybraną przez siebie mieszankę Bakeo! To takie proste, a takie pyszne!



Składniki:
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 250 ml mleka
  • 1 średni banan
  • mieszanka Koala & Co (orzechy laskowe, orzechy macadamia, jagody goji

Przygotowanie:
  1. Płatki zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut, aby wchłonęły wodę. 
  2. Następnie zagotuj mleko, dodaj namoczone płatki i gotuj na małym ogniu ok. 7-8 minut. 
  3. Potem dodaj rozgniecionego widelcem na "paćkę" banana i wymieszaj!
  4. Przed podaniem posyp wybraną mieszanką bakalii (u mnie Koala & Co).

3 komentarze

  1. Oko na Maroko brzmi interesująco :D Uwielbiamy orzechy macadamia,a te wydają się być naprawdę duże :) Nic tylko chrupać :) Naprawdę miło by było dostać taki prezent :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm a te orzechy macadamia to kuszą!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale smakowitości :D pysznie musiało być :)

    OdpowiedzUsuń