Pudding chia na mleku kokosowym z gorzką czekoladą :)

6 grudnia 2014

Domowe mleko kokosowe, na które przepis znajdziecie TUTAJ, wykorzystałam do przygotowania puddingu z chia. Deser jest przez to bardzo kokosowy, kremowy z przełamującym smakiem gorzkiej czekolady. 



Składniki:
  • 2 łyżki nasion chia (Skworcu)
  • 180 ml mleka kokosowego
  • 1/3 łyżeczki stewi
  • starta kostka gorzkiej czekolady 

Przygotowanie:
  1. Do słoiczka wsyp nasiona chia, zalej mlekiem kokosowym, dodaj słodzik i wstrząśnij. Po 10 minutach ponownie energicznie wstrząśnij, daje to pewność, że nasionka się nie skleją. 
  2. Wstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. 
  3. Przed podaniem posyp startą czekoladą.



2 komentarze

  1. uwielbiam puddingi z tymi uroczymi i pysznymi nasionkami chia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak to wszystko ślicznie wygląda :) W sam raz na śniadanie 14 lutego :D

    OdpowiedzUsuń