Domowe mleko kokosowe, na które przepis znajdziecie TUTAJ, wykorzystałam do przygotowania puddingu z chia. Deser jest przez to bardzo kokosowy, kremowy z przełamującym smakiem gorzkiej czekolady.
Składniki:
- 2 łyżki nasion chia (Skworcu)
- 180 ml mleka kokosowego
- 1/3 łyżeczki stewi
- starta kostka gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
- Do słoiczka wsyp nasiona chia, zalej mlekiem kokosowym, dodaj słodzik i wstrząśnij. Po 10 minutach ponownie energicznie wstrząśnij, daje to pewność, że nasionka się nie skleją.
- Wstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
- Przed podaniem posyp startą czekoladą.
uwielbiam puddingi z tymi uroczymi i pysznymi nasionkami chia :)
OdpowiedzUsuńJak to wszystko ślicznie wygląda :) W sam raz na śniadanie 14 lutego :D
OdpowiedzUsuń