wtorek, 27 stycznia 2015

Bezglutenowy omlet amarantusowo-kokosowy :)

Choć wystąpił mały problem z przewróceniem go na drugą stronę, to i tak się nie poddałam. Omlet jest bardzo, ale to bardzo smaczny! Niezwykle puszysty, mięciutki i delikatny. Zawiera dość dużo składników, jednak to one, w połączeniu tworzą pyszną całość. Omlet jest również bardzo sycący, dlatego śmiało najedzą się nim dwie osoby. 



Składniki:
Dodatkowo:

Przygotowanie:
  1. Białka ubij na sztywną pianę. 
  2. Pozostałe składniki zmiksuj ze sobą (bez oleju kokosowego). 
  3. Następnie dodaj ubite białka i delikatnie zamieszaj całością. 
  4. Na patelni rozgrzej olej. Wylej masę. Zmniejsz ogień. Przykryj pokrywką i smaż ok. 3 minuty. 
  5. Następnie przewróć na drugą stronę i smaż kolejne 3 minuty. 
  6. Podawaj z masłem migdałowym, bananem i gorzką czekoladą.


4 komentarze:

  1. Ojej aż ślinka cieknie na sam jego widok :D Banan zawsze na wierzchu świetnie się sprawdza, chociaż my jeszcze posypałybyśmy go dodatkową porcją kokosu :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda przepysznie :) Uwielbiam takie placki z dodatkiem czegoś kokosowego :) I dodatek czekolady na wierzchu także mi się bardzo podoba ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...