wtorek, 27 stycznia 2015

Bezglutenowy omlet amarantusowo-kokosowy :)

Choć wystąpił mały problem z przewróceniem go na drugą stronę, to i tak się nie poddałam. Omlet jest bardzo, ale to bardzo smaczny! Niezwykle puszysty, mięciutki i delikatny. Zawiera dość dużo składników, jednak to one, w połączeniu tworzą pyszną całość. Omlet jest również bardzo sycący, dlatego warto podzielić się nim z drugą osobą.



Składniki:
Dodatkowo:

Przygotowanie:
Białka ubić na sztywną pianę. Pozostałe składniki zmiksować (bez oleju kokosowego). Następnie dodać białka i delikatnie zamiksować. Na patelni rozgrzać olej kokosowy. Wylać masę. Zmniejszyć ogień. Przykryć pokrywką i smażyć ok. 3 minut. Następnie przewrócić na drugą stronę i smażyć kolejne 3 minuty. Podawać z masłem migdałowym, bananem i gorzką czekoladą.

4 komentarze:

  1. Ojej aż ślinka cieknie na sam jego widok :D Banan zawsze na wierzchu świetnie się sprawdza, chociaż my jeszcze posypałybyśmy go dodatkową porcją kokosu :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda przepysznie :) Uwielbiam takie placki z dodatkiem czegoś kokosowego :) I dodatek czekolady na wierzchu także mi się bardzo podoba ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...