sobota, 31 stycznia 2015

Migdałowa owsianka na mleku migdałowym z masłem migdałowym i migdałami :)

Ileż tych migdałów w nazwie :) Zdecydowałam się w końcu na zakup mleka migdałowego, co na początek zaowocowało powstaniem tej o to owsianki :) Prostej i smacznej :) Słodkiej, bowiem mleko w składzie posiada syrop z agawy, który nadaje delikatnej słodyczy. Dodatki takie jak masło migdałowe Primavika, migdały i banan sprawiły, że całość komponowała się wyśmienicie :)


Składniki:


Płatki zalej wrzątkiem i odczekaj ok. 15 minut aż wchłoną wodę. Mleko migdałowe zagotuj. Dodaj płatki i gotuj chwilkę, do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Podawał z masłem migdałowym, migdałami i słodkim, dojrzałym bananem :) Smacznego :)

3 komentarze:

  1. Bardzo migdałowo i na pewno pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda przepysznie i tak też musiała smakować, patrząc na składniki ;) Bardzo gęsto, kremowo i migdałowo ;) I wydaje mi się, że największą "migdałowość" nadało masło migdałowe :P

    OdpowiedzUsuń
  3. Tyle naszych ulubionych migdałów, że aż idziemy przeszukać nasze szafki czy przypadkiem jakaś paczka się nie zapodziała :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...