sobota, 10 stycznia 2015

Pieczony dorsz z warzywami :)

Szybki, bardzo prosty i smaczny pomysł na obiad :) A do tego jaki zdrowy! Ponad to, dorsz zaliczany jest do ryb niskokalorycznych, a więc na diecie wskazany jest jak najbardziej, ale nie tylko! Jest źródłem białka, kwasów omega-3, cennych witamin z grupy B, witamin A, E, PP, selenu.
Ryba wychodzi soczysta, nie sucha, po prostu pycha! :)


Składniki:


Przygotowanie:

  1. Rybę oczyść. Następnie przypraw.
  2. Włóż do naczynia żaroodpornego.
  3. Obok ryby ułóż warzywa.
  4. Wszystko polej łyżką oleju. 
  5. Zapiekaj przez 40 minut w nagrzanym na 180*C piekarniku. 

2 komentarze:

  1. Lubimy dorsza, ale ma jeden minus... Ma nie za ładny zapach, który długo utrzymuje się w kuchni :/

    OdpowiedzUsuń
  2. średnio lubię dorsza, ale danie wygląda wspaniale! :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...