sobota, 11 lipca 2015

Czekoladowe naleśniki migdałowe z mrożonym sosem truskawkowym :)

Te naleśniki są obłędnie pyszne! Tak bardzo łatwo się je przygotowuje, nie stwarzają problemów z przerzucaniem na drugą stronę, nie rozwalają się, a do tego są zdrowym i smacznym pomysłem na słodkie śniadania i nie tylko :) Podwójna porcja kakao - także z roślinnej odżywki białkowej z sosem truskawkowym komponuje się genialnie a mąka migdałowa nadaje naleśnikom bajecznej delikatności :)


Składniki:
Dodatki:
  • mrożone truskawki
  • płatki migdałowe 
Przygotowanie:
  1. Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę.
  2. Do miski wsyp mąkę migdałową, odżywkę roślinną, kakao, mleko i żółtka - wymieszaj.
  3. Dodaj białka i delikatnie zamieszaj całą masę. 
  4. Mocno rozgrzej patelnię (w razie potrzeby możesz użyć troszkę np. oleju kokosowego).
  5. Wylewaj porcję ciasta. Kiedy pojawią się pęcherzyki przeżuć na drugą stronę.
  6. Podawaj z ulubionymi dodatkami - u mnie zmiksowane, mrożone truskawki - pycha! 

6 komentarzy:

  1. I ten sosik truskawkowy do tego, to istne szaleństwo :D

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja już tak dawno nie jadłam naleśników... Wyglądają przepysznie zwłaszcza z dodatkiem truskawek :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jaką mąką można zastąpić migdalowa?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można spróbować z inną orzechową, albo kokosową, ale myślę, że zmielone płatki owsiane na mąkę też się nadadzą :D Daj znać jak coś wykombinujesz :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...