Deser, a może śniadanie? Wszystko jedno! W każdym przypadku smakuje wyśmienicie, syci i zadowala kubki smakowe na słodkie smaki. Słodycz stewi połączona z kwaskowatymi owocami świetnie ze sobą współgrają. Pudding jest zimny, dzięki czemu idealnie nadaję się na gorące dni, których jest już coraz więcej.
Składniki:
- 200 ml mleka lub napoju roślinnego
- 150 ml wody
- 40 g kaszy manny
- stewia do smaku
- 1 łyżka proszku malinowego (LYO FOOD)
- 1 łyżka proszku z czarnej porzeczki (LYO FOOD)
Przygotowanie:
- W rondelku zagotuj mleko z wodą.
- Dodaj kaszę mannę oraz stewię. Gotuj do zgęstnienia (ok. 5 minut).
- Połowę ugotowanej kaszy wymieszaj z proszkiem z czarnej porzeczki i przełóż do miseczki. Ułóż świeże maliny.
- Pozostałą część wymieszaj z proszkiem malinowym i przełóż na wierzch masy porzeczkowej.
- Schłodź w lodówce.
- Następnie delikatnie przełóż pudding z miseczki na talerzyk.
Wygląda bardzo piankowo, owocowo i przepysznie ;) Muszę zrobić coś podobnego, tym bardziej że mam zapas kaszki orkiszowej ;)
OdpowiedzUsuńNasze śniadanie też zawsze wygląda jak deser :D Piękne warstwy! Maliny też u nas teraz żądzą :P
OdpowiedzUsuń