poniedziałek, 13 lipca 2015

Dwukolorowy pudding z kaszy manny - malina i czarna porzeczka :)

Deser, a może śniadanie? Wszystko jedno! W każdym przypadku smakuje wyśmienicie, syci i zadowala kubki smakowe na słodkie smaki. Słodycz stewii połączona z kwaskowatymi owocami świetnie ze sobą współgrają. Pudding jest zimny, dzięki czemu idealnie nadaję się na gorące dni, których mamy już coraz więcej :)


Składniki:
Przygotowanie:
  1. W rondelku zagotuj mleko z wodą. 
  2. Dodaj kaszę mannę oraz stewię. Gotuj do zgęstnienia (ok. 5 minut).
  3. Połowę ugotowanej kaszy wymieszaj z proszkiem z czarnej porzeczki i przełóż do miseczki. Ułóż wkoło świeże maliny.
  4. Pozostałą część wymieszaj z proszkiem malinowym i przełóż na wierzch masy porzeczkowej.
  5. Schłodź w lodówce. 
  6. Następnie delikatnie przełóż pudding z miseczki na talerzyk. Wyjdzie bez problemu :) 

2 komentarze:

  1. Wygląda bardzo piankowo, owocowo i przepysznie ;) Muszę zrobić coś podobnego, tym bardziej że mam zapas kaszki orkiszowej ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nasze śniadanie też zawsze wygląda jak deser :D Piękne warstwy! Maliny też u nas teraz żądzą :P

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...