sobota, 18 lipca 2015

Jarmużowe naleśniki z serkiem i łososiem :)

Zielone naleśniki pierwszy raz zagościły w mojej kuchni, ale już teraz wiem, że nie ostatni :) Smakowały dosłownie każdemu! Pięknie się prezentują, apetycznie wyglądają, a zielony, naturalny kolor zachęca do spróbowania! To dzięki proszkom LYO FOOD dania mogą nie tylko smakować, ale i wyglądać. Wystarczy odrobina 100% ekologicznego proszku z warzyw lub owoców a końcowy efekt jest niesamowity!


Składniki
Dodatki:
  • łosoś wędzony
  • serek grani
  • koperek
Przygotowanie:
  1. Płatki zmiksuj na mąkę. Dodaj jajko, mleko, sól i pieprz.
  2. Rozgrzej mocno patelnie teflonową (u mnie mała). Możesz dodać odrobinę tłuszczu, np. kokosowego lub rzepakowego.
  3. Na patelnie nałóż 2-3 łyżki masy, rozlej po całej powierzchni i smaż na pełnym ogniu po ok. 2 minuty z każdej strony.
  4. Gotowe naleśniki posmaruj serkiem grani, ułóż kawałki wędzonego łososia i obsyp koperkiem. Zawiń w rulonik. 

2 komentarze:

  1. Kolor to mają super :D Z łososiem musiały smakować wybornie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Zielone naleśniki uwielbiam, jak dotąd robiłam ze szpinakiem :)
    Ten proszek jarmużowy to fajna rzecz :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...