niedziela, 19 lipca 2015

Lody czekoladowe - dietetyczne, bez cukru, wegańskie :)

Pamiętacie wcześniejsze lody czekoladowe, na które przepis podawałam Wam TUTAJ?
Wyszły pyszne! Ale za którymś razem, kiedy ponownie je robiłam postanowiłam coś zmienić! Ulepszyć i sprawić, by każdy mógł się nimi cieszyć, nawet na diecie wegańskiej/wegetariańskiej!
Zamiast jogurtu w poprzedniej wersji dodałam mleko roślinne - wybór należy do Ciebie czy będzie to kokosowe czy może migdałowe! Większa porcja kakao plus masło z nerkowców - i "jestem w niebie" ;)

Składniki (2 porcje):
Przygotowanie:
Banana obrać, pokroić w talarki, wrzucić do woreczka i zamrozić. Następnie dodać pozostałe składniki i miksować do uzyskania aksamitnej, gładkiej konsystencji :)

4 komentarze:

  1. narobilas mi ochoty ): chyba przyrzadze takie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie kremowe !! :) Musiały być przepyszne z dodatkiem kakao i masła z nerkowców :) A do tego mają śliczny czekoladowy kolor :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jej z tym masłem z nerkowców to nam dopiero narobiłaś apetytu :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Hej, Twój blog został przeze mnie nominowany do Liebster Blog Award. Jeśli chcesz dołączyć do zabawy zapraszam na mojego bloga - Bibimini smakuje po więcej informacji :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...