Pamiętacie wcześniejsze lody czekoladowe, na które przepis podawałam Wam TUTAJ?
Wyszły pyszne! Ale za którymś razem, kiedy ponownie je robiłam postanowiłam coś zmienić! Ulepszyć i sprawić, by każdy mógł się nimi cieszyć, nawet na diecie wegańskiej/bezmlecznej! Zamiast jogurtu w poprzedniej wersji dodałam mleko roślinne - wybór należy do Ciebie czy będzie to kokosowe czy może migdałowe! Ponad to znajdziesz tu większą porcję kakao oraz masło z nerkowców. Wyszło coś pysznego 😍
Składniki (2 porcje):
- 2 duże mrożone, dojrzałe banany
- 1 łyżka kakao
- 1 duża łyżka masła z nerkowców (użyłam Primavika)
- ok. 100 ml mleka roślinnego
Przygotowanie:
- Banana obierz, pokrój w talarki, wrzuć do woreczka i zamroź.
- Następnie dodaj pozostałe składniki i miksuj do uzyskania aksamitnej, gładkiej konsystencji.
narobilas mi ochoty ): chyba przyrzadze takie!
OdpowiedzUsuńJakie kremowe !! :) Musiały być przepyszne z dodatkiem kakao i masła z nerkowców :) A do tego mają śliczny czekoladowy kolor :)
OdpowiedzUsuńJej z tym masłem z nerkowców to nam dopiero narobiłaś apetytu :D
OdpowiedzUsuńHej, Twój blog został przeze mnie nominowany do Liebster Blog Award. Jeśli chcesz dołączyć do zabawy zapraszam na mojego bloga - Bibimini smakuje po więcej informacji :)
OdpowiedzUsuń