Sezon na letnie owoce nadal trwa. Postanowiłam wykorzystać ten fakt i stworzyć sałatkę owocową. Sałatkę tę wzbogaciłam w kaszę jaglaną, dzięki czemu stała się bardziej pożywniejsza i idealna na poranny posiłek. Kwintesencją sałatki był lekki dressing na bazie oleju arganowego, miodu i soku z cytryny - przepyszny! Słodko-kwaśny z delikatnym akcentem smakowym oleju arganowego. Wybaczcie, że nie potrafię określić jego smaku, ale jest on dla mnie bardzo oryginalny, niepowtarzalny, dlatego polecam go spróbować osobiście - chyba, że już to robiliście, wtedy napiszcie jakie są Wasze odczucia smakowe. Tymczasem zapraszam na prostą i szybką sałatkę owocową.
Składniki:
- 40 g kaszy jaglanej
- 200 ml mleka lub napoju roślinnego
- owoce sezonowe (u mnie: jeżyny, maliny, borówki, porzeczki i poziomki)
Dressing:
- 1 łyżeczka oleju arganowego Bio Planete
- 1 łyżeczka płynnego miodu
- 1 łyżka soku ze świeżej cytryny
Przygotowanie:
jak prosto i smacznie, a przy tym uroczo podane :)
OdpowiedzUsuńProsto, pięknie i smacznie! Śliczne zdjęcia ;-)
OdpowiedzUsuńJakie śliczne serduszka! :) Rzeczywiście, nie pomyślałam o tym, że zwyczajnie ugotowaną kaszę można podać nadając jej jakiś ciekawy kształt. Muszę wykorzystać te nowo nabytą wiedzę... ;-P
OdpowiedzUsuńTaką sałatkę to ja zjem chętnie :)
OdpowiedzUsuńUrocze serduszka :D W takiej oprawie każdy z chęcią by je zjadł :)
OdpowiedzUsuńCudne te serduszka :)
OdpowiedzUsuń