poniedziałek, 11 stycznia 2016

Kruche ciasteczka owsiane z masłem orzechowym, quinoa i jagodami goji :)

Ciasteczka są szybkie i łatwe w przygotowaniu. Powstały z wielu zdrowych składników, dzięki czemu mogą stanowić pełnowartościową przekąskę. Są kruche, słodziutkie, delikatne. Ciekawym dodatkiem są płatki quinoa oraz jagody goji. Ich obecność jeszcze bardziej uwydatnia smak tych przepysznych i zdrowych łakoci :) Zapraszam do wypróbowania ;)

Składniki:
Przygotowanie
  1. Płatki owsiane zmiel na mąkę.
  2. Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj.
  3. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej w temperaturze 180*C.
  4. Z masy uformuj około sześć, dość sporych ciasteczek. Ułóż je na blaszce, a następnie piecz przez 15 minut. 

8 komentarzy:

  1. Pysznie wyglądają.
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak widzę ciastka złożone z tak pysznych składników to wiem, że muszę być przepyszne !! :) Bardzo mi się podobają tak wyglądające ciastka - wydają się być treściwe i tak jak piszesz kruche :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeżeli ktoś nie lubi jagód goji (a jest takich ludzi dość sporo) i ma je zaległe w szafce to zrobienie tego typu ciasteczek jest propozycją obowiązkową :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A Pandy lubią jagody goji? :D

      Usuń
    2. Uwielbiają :D Ale z tego co czytamy mnóstwo ludzi ma z nimi nie lada problem, jeżeli już się zdecydowali na ich zakup ;)

      Usuń
    3. To dziwne, bo jakoś nie wydają mi się być specjalnie niesmaczne. Smakują jak zwykłe suszone owoce ! Przynajmniej dla mnie... Ja uwielbiam wszystkie składniki, które są w tych ciastkach i chętnie bym je sobie pochrupała :}

      Usuń
    4. W moim odczuciu to takie czerwone rodzynki. ;) Jak komuś nie podeszły to czekam na przesyłkę ;P

      Usuń
  4. Uwielbiam takie! Owsiane ciasteczka są the best :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...