Śniadaniowa komosanka na wypasie :)

6 lipca 2016

Co u Was przeważa w posiłkach śniadaniowych? U mnie są to zdecydowanie owsianki, teraz też troszkę częściej placki, jednak po spróbowaniu poniższego miksu na bazie komosy ryżowej na pewno będą właśnie i komosanki. Są proste w przygotowaniu i nie wymagają dużej ilości czasu. A dzisiejsza komosanka skrywa oczywiście quinoę ugotowaną na mleku migdałowym z wanilią i tłuszczem kakaowym. Naturalną słodycz w postaci stewi. I mnóstwo dodatków, ciekawych i pysznych - suszone banany, jagody goji, orzechy włoskie i pistacje. Opcjonalnie można dodać świeże owoce, u mnie maliny. Ta komosanka smakuje genialnie! Można wyczuć waniliowy posmak z delikatną nutką kakao. A dobrane dodatki idealnie wpasowują się w tą gęstą i słodziutką masę. 
Wszystkie składniki potrzebne do jej przygotowania znajdziecie w sklepie Bio Lovers :) 


Składniki:

Przygotowanie:
  1. Zagotuj mleko. Dodaj opłukaną pod bieżącą wodą quinoę, stewię i wanilię. Zagotuj ponownie, przykryj pokrywką i pozostaw na małym ogniu przez 20 minut. 
  2. Następnie dodaj tłuszcz kakaowy, wymieszaj i gotuj już na pełnej mocy przez 5 minut. 
  3. Ugotowaną komosę ryżową przełóż do miseczki i ułóż dodatki. 

5 komentarzy

  1. Takie śniadanie to bogactwo witamin i minerałów :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna propozycja :)
    U mnie w śniadaniach przeważa owsianka, ale soboty bez placków sobie nie wyobrażam ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie za bardzo lubię komosę, ale ta kusi! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Szczególnie wygrałaś tymi dodatkami :D Takie miksy smaków są u nas bardzo mile widziane :D

    OdpowiedzUsuń