Zielony koktajl z awokado i masłem migdałowym :)

31 stycznia 2018

Pewnie się powtórzę, ale w sumie łatwo to także zauważyć na blogu, że bardzo lubię koktajle. Szybko się je robi, nie nudzą się, ponieważ zawsze można zmienić ich smak dodając nawet jeden inny składnik, a poza tym przyczyniają się łatwego "usuwania resztek" różnych produktów, w tym świeżych warzyw i owoców. Poniższy koktajl jest niezwykle kremowy, a to za sprawą awokado, dojrzałego banana oraz masła migdałowego. Jako fanka zielenizny nieodzownym elementem okazał się w tym przypadku świeży szpinak. Całość smakuje cudownie, a sam koktajl jest niezwykle odżywczy i sycący. 



Składniki (1-2 porcje)
  • 1 duży, dojrzały banan (145 g)
  • 1 małe awokado (100 g)
  • 1 łyżka masła migdałowego (Planta Food)
  • 300 ml wody kokosowej
  • 1/3 łyżeczki cynamonu 
  • 1 duża garść świeżego szpinaku

Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki zmiksuj na gładką, bezgrudkową konsystencję. 

4 komentarze

  1. Ja z kolei za koktajlami nie przepadam, ale bardzo podoba mi się takie połączenie składników ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bez dwóch zdań z takim masełkiem musi być pycha :D

    OdpowiedzUsuń