Omlet wygląda mega apetycznie i na prawdę jest bardzo dobry! Pulchny, mięciutki, bardzo subtelnie słodki z nutką kwaśności pochodzącej od żurawiny. Cudowny różowy kolor jeszcze bardziej zachęca do konsumpcji. Nie ma cukru i glutenu.
Składniki:
- 60 g mąki ryżowej
- 1 łyżka żurawiny liofilizowanej (Kopipi)
- 1 jajko
- 2 łyżeczki ksylitolu
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 ml mleka/napoju roślinnego
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
Przygotowanie:
- W misce wymieszaj mąkę, żurawinę, ksylitol i proszek. Następnie dodaj mleko i jajko. Całość dokładnie wymieszaj.
- Na patelni rozgrzej olej. Wlej masę. Smaż na średnim ogniu, pod przykryciem przez ok. 3-4 minuty. Następnie przewróć na drugą stronę i ponownie smaż przez 3-4 minuty, już bez przykrycia.
Smakowita kompozycja :)
OdpowiedzUsuńMa ładny kolorek :)
OdpowiedzUsuńI jaki apetyczny kolor :)
OdpowiedzUsuńPiękny ma kolorek od tej żurawiny :)
OdpowiedzUsuńCiekawy jest ten dodatek żurawiny :D
OdpowiedzUsuńWspaniale wygląda
OdpowiedzUsuń