Lekkie placuszki kukurydziane :)

6 października 2013



Składniki:
  • 2 czubate łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 jajko
  • 1/3 szklanki maślanki
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół dojrzałego dużego banana
  • 1 łyżeczka oleju 
  • dodatki: miód, owoce

Przygotowanie:
  1. Banana obierz i rozgnieć za pomocą widelca na paćkę. Dodaj go do pozostałych składników i dokładnie wymieszaj masę, nie trzeba używać miksera. 
  2. Na mocno rozgrzaną patelnie nakładaj po jednej łyżce ciasta. Zmniejsz ogień, a gdy pojawią się pęcherzyki przewróć placki na drugą stronę. 
  3. Gotowe możesz polać miodem albo jogurtem i dodać owoce. Z podanego przepisu wychodzi ok. 10 placuszków.


1 komentarz