niedziela, 6 października 2013

Lekkie placuszki kukurydziane :)




Co nam będzie potrzebne:
- 2 czubate łyżki mąki kukurydzianej
- 1 jajko
- 1/3 szklanki maślanki
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół dojrzałego dużego banana
- 1 łyżeczka oleju kukurydzianego Biolevita
- dodatki: miód, owoce

Przygotowanie:
Banana obieramy i rozcieramy za pomocą widelca na paćkę. Dodajemy go do pozostałych składników i mieszamy, nie trzeba używać miksera. Na mocno rozgrzaną patelnie nakładamy po jednej łyżce ciasta. Zmniejszamy ogień, gdy pojawią się pęcherzyki - przewracamy na drugą stronę. Polewamy miodem albo jogurtem, dodajemy owoce itp. Z podanego przepisu wychodzi ok. 10 placuszków.

1 komentarz:

  1. jakie puszyste ;) i na pewno niesamowicie pyszniutkie ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...