Awokado dojrzało, więc trzeba je jak najszybciej i najlepiej wykorzystać. Uwielbiam awokado na słodko, w postaci czekoladowego kremu, ale dzisiaj mam dla Was wersję wytrawną. Bardzo smaczną, kremową pastę z twarożkiem, w towarzystwie Habżyków, u mnie pomidorowo-bazyliowych.
Składniki:
- pół dojrzałego awokado
 - 100 g twarogu chudego
 - sól i przyprawy wg uznania (u mnie pieprz prawdziwy, ziołowy, cayenne)
 
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki zblenduj na bezgrudkową masę.
 - Podawaj z pieczywem, u mnie chlebek lniany.
 
Habżyki pomidorowo-bazyliowe odznaczają się aromatycznym zapachem i lekką chrupkością. Jedna kromka dostarcza 51 kcal. Z pastą smakują wyśmienicie.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz