sobota, 12 lipca 2014

Jagodowy krem z tofu :)

Jakiś czas temu zobaczyłam na jednym blogu czekoladowy/kakaowy krem z tofu. Wyglądał przepysznie! Postanowiłam zrobić swoją wersję. Jako że miałam w zanadrzu świeże jagódki, to właśnie z nimi zrobiłam tę kremową masę. Wyszło pysznie!


Składniki:
- 180 g tofu naturalnego Polsoja
- 3 czubate łyżki gęstego jogurtu naturalnego/sojowego
- 200 g świeżych jagód
- do smaku stewia/ksylitol/miód

Przygotowanie:
Wszystkie składniki blendujemy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Każdemu może wyjść troszkę inna konsystencja, więc jeżeli będzie zbyt rzadka dodajemy pół łyżeczki mielonego siemienia lnianego, a gdy będzie zbyt twarda/gęsta dolewamy mleka :) Smacznego!

1 komentarz:

  1. ciągle się zbieram, zeby spróbować słodyczy z tofu, jakoś ciężko mi się odważyć... no ale jagody uwielbiam, może od nich zacząć... :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...