Masło orzechowe już jadłam, teraz przyszła kolej na słonecznikowe. Bazę stanowiła mieszanka ziaren od Ziarenkowa, dokładnie Cynamonowy Raj. Dodałam oleju słonecznikowego, ponieważ masło wychodziło zbyt suche. Pachniało pięknie, a to za sprawą przypraw korzennych zawartych w mieszance. Masełko zrobiłam w wersji na słodko i dodałam miodu. Pycha!
Składniki:
- 100 g mieszanki ziaren słonecznika
- 1 łyżka miodu
- 3 łyżki oleju słonecznikowego (Zielony Nurt)
- szczypta soli
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki zblendować do gładkiej masy bądź pozostawić kilka chrupiących cząstek, tak jak ja to zrobiłam. Smacznego!
masełko słonecznikowe na słodko, może ciekawie smakować :)
OdpowiedzUsuńSuper jest to masełko. Też je muszę zrobić.
OdpowiedzUsuńDzisiaj robilam, ale troche inaczej. Pycha. :)
OdpowiedzUsuńWażne, że wyszło pysznie :)
Usuń