Pierś z kurczaka w słonecznikowej panierce :)

14 sierpnia 2014

Pierś z kurczaka w nieco innej odsłonie, a mianowicie z panierką z ziaren i nasion. 


Składniki:
  • pierś z kurczaka
  • jajko
  • sól
  • mieszanka ziarenek
  • 1 łyżka oleju (u mnie z awokado)

Przygotowanie:
  1. Jako rozbełtać z solą. 
  2. Oczyszczoną pierś z kurczaka maczaj w jajku, a następnie obtaczaj w mieszance ziarenek. 
  3. Patelnie należy rozgrzać z jedną łyżką oleju (mi wystarczała taka ilość a nawet oleju trochę pozostało, bowiem olej z awokado jest niezwykle wystarczalny i nie wchłania się w potrawy). Obsmaż z dwóch stron po 2-3 minuty, następnie przykryj i duś do miękkości, w zależności od grubości i wielkości kawałków piersi czas smażenia może się wydłużyć bądź skrócić.


⇾ Nie podałam dokładne ilości składników, bowiem każdy może sobie przygotować tyle porcji ile potrzebuje.  



3 komentarze