Zdrowa surówka z kapusty pekińskiej :)

8 sierpnia 2014

Taka surówka pasuje bardzo dobrze do obiadu jak i kolacji, a nawet do podjadania między głównymi posiłkami. Zdrowa, pełna warzyw, z lekkim sosem. Spróbujcie - urozmaici Wasze dania i dostarczy dawkę witamin.



Składniki:
  • połowa kapusty pekińskiej ok. 500 g
  • 3 średnie ogórki gruntowe
  • 1 średnia cebula
  • pół puszki kukurydzy konserwowej
  • pół czerwonej papryki
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka oleju (u mnie słonecznikowy Zielony Nurt)
  • 2 łyżki octu winnego

Przygotowanie:
  1. Kapustę poszatkować, ogórki i paprykę pokroić w kostkę, cebulę cienko pokroić w półtalarki, dodać kukurydzę i pozostałe składniki. Wymieszać. 

Brak komentarzy

Prześlij komentarz