Taka surówka pasuje bardzo dobrze do obiadu jak i kolacji, a nawet do podjadania między głównymi posiłkami. Zdrowa, pełna warzyw, z lekkim sosem. Spróbujcie - urozmaici Wasze dania i dostarczy dawkę witamin.
Składniki:
- połowa kapusty pekińskiej ok. 500 g
- 3 średnie ogórki gruntowe
- 1 średnia cebula
- pół puszki kukurydzy konserwowej
- pół czerwonej papryki
- 5 łyżek jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka oleju (u mnie słonecznikowy Zielony Nurt)
- 2 łyżki octu winnego
Przygotowanie:
- Kapustę poszatkować, ogórki i paprykę pokroić w kostkę, cebulę cienko pokroić w półtalarki, dodać kukurydzę i pozostałe składniki. Wymieszać.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz