Jeden z najlepszych omletów jakie jadłam! Niezwykle delikatny, puszysty, rozpływający się w ustach. Pachnie bajecznie, a jeszcze lepiej smakuje. Wyczuwalny jest słodko-koksowy smak, który idealnie współgra ze słodko-kwaskowatymi jagodami inkaskimi. Po prostu pycha! Dlatego nie dziwcie się, że na zdjęciu jest tylko "połówka" omleta, druga część zniknęła bardzo szybko w niewyjaśnionych okolicznościach zanim zdążyłam zrobić zdjęcie :)
Składniki:
- 2 jajka
- 30 g mąki kokosowej Fresano (1 duża, czubata łyżka)
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 duża łyżka puree z dyni
- 1 łyżeczka oleju
- dodatki: jogurt naturalny, 1/2 banana, 1/3 kaki, jagody inkaskie Fresano
Przygotowanie:
- Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę, a żółtka zmiksuj z cukrem waniliowym.
- Następnie do żółtek dodaj puree z dyni i mąkę kokosową. Wymieszaj i delikatnie połącz z ubitymi białkami.
- Na patelni rozgrzej łyżeczkę oleju, wylej masę i smaż na średnim ogniu bez przykrycia, do momentu lekkiego ścięcia się wierzchu omleta.
- Później przewróć na drugą stronę i smaż kilka minut na małym ogniu.
jakie pyszne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńnowe produkty poszły w ruch! :)
OdpowiedzUsuńOczywiście! :) Trzeba je jak najszybciej wypróbować :)
UsuńOmletowałyśmy dziś razem :D Kokosowa wersja brzmi wyśmienicie :) Czas zaopatrzyć się w mąkę :) Od dziś rozpoczyna się moja przygoda z omletami w wersji na słodko :)
OdpowiedzUsuńjaki grubiutki, uwielbiam takie :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :-) smak kokosowy jest moim ulubionym :-) mniam :-)
OdpowiedzUsuńwygląda bosko !
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie: https://gotujzkarolka.blogspot.com/