Czarnuszka wykorzystywana jest głównie do wypieków pieczywa, świetnie współgra z warzywami, a także można stosować ją do potraw mięsnych jako odpowiednik pieprzu. Poniżej pyszna, zdrowa, lekkostrawna i bardzo prosta propozycja na pieczone pomidorki, które smakują wyśmienicie i oryginalnie.
Składniki:
Przygotowanie:
- pomidorki koktajlowe, dokładnie daktylowe
- sól himalajska (użyłam Piątnica)
- czarnuszka (użyłam Piątnica)
Przygotowanie:
- Pomidorki przekrój na pół, oprósz solą i obsyp czarnuszką.
- Wstaw do nagrzanego piekarnika na 200*C na 10 minut.
Ciekawa przekąska dla zdrowa:)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńświetna przekąska, bądź dodatek do obiadu :)
OdpowiedzUsuńNie wpadłam na to wcześniej! Jutro przygotuję sobie taki dodatek do obiadu.
OdpowiedzUsuńJako dodatek do obiadu-świetny pomysł! Pieczone pomidorki wyglądają tak smacznie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
https://cukierkowegotowanie.wordpress.com/