Bakalie od Bakeo są świetną alternatywą dla niezdrowych, tłustych i przecukrzonych przekąsek ze sklepowych półek, ale także dobrze sprawdzają się jako dodatek, urozmaicenie i wzbogacenie smaku posiłków, które przygotowujesz! Dziś mam dla Was pyszną, delikatną, kremową, słodką i sycącą owsiankę bananową, którą wcześniej możesz przygotować w domu, a następnie zabrać w każde miejsce i przed spożyciem dodać wybraną przez siebie mieszankę Bakeo! To takie proste, a takie pyszne!
Składniki:
- 4 łyżki płatków owsianych
- 250 ml mleka
- 1 średni banan
- mieszanka Koala & Co (orzechy laskowe, orzechy macadamia, jagody goji)
Przygotowanie:
- Płatki zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut, aby wchłonęły wodę.
- Następnie zagotuj mleko, dodaj namoczone płatki i gotuj na małym ogniu ok. 7-8 minut.
- Potem dodaj rozgniecionego widelcem na "paćkę" banana i wymieszaj!
- Przed podaniem posyp wybraną mieszanką bakalii (u mnie Koala & Co).
Oko na Maroko brzmi interesująco :D Uwielbiamy orzechy macadamia,a te wydają się być naprawdę duże :) Nic tylko chrupać :) Naprawdę miło by było dostać taki prezent :)
OdpowiedzUsuńmmm a te orzechy macadamia to kuszą!
OdpowiedzUsuńAle smakowitości :D pysznie musiało być :)
OdpowiedzUsuń