Zdecydowałam się w końcu na zakup mleka migdałowego, co na początek zaowocowało powstaniem tej o to owsianki. Prostej i smacznej. Słodkiej, bowiem mleko w składzie posiada syrop z agawy, który nadaje delikatnej słodyczy. Dodatki takie jak masło migdałowe, migdały i banan sprawiły, że całość komponowała się wyśmienicie.
Składniki:
- 200 ml mleka migdałowego
- 4 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka masła migdałowego
- kilka migdałów
- 1/2 banana
Przygotowanie:
- Płatki zalej wrzątkiem i odczekaj ok. 15 minut aż wchłoną wodę.
- Mleko migdałowe zagotuj. Dodaj płatki i gotuj chwilkę, do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
- Podawał z masłem migdałowym, migdałami i dojrzałym bananem.
Bardzo migdałowo i na pewno pysznie ;)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie i tak też musiała smakować, patrząc na składniki ;) Bardzo gęsto, kremowo i migdałowo ;) I wydaje mi się, że największą "migdałowość" nadało masło migdałowe :P
OdpowiedzUsuńTyle naszych ulubionych migdałów, że aż idziemy przeszukać nasze szafki czy przypadkiem jakaś paczka się nie zapodziała :D
OdpowiedzUsuń