Dawno nie robiłam żadnych placuszków. Z tęsknoty za nimi przygotowałam mięciutkie, delikatne, rozpływające się w ustach, nieziemsko pyszne placuszki kokosowo - migdałowe. Bardzo polecam.
Składniki (6 małych placuszków):
- 20 g mąki migdałowej (Fresano)
- 20 g mąki kokosowej (Fresano)
- 1 łyżeczka proszku maca (Bio Planet)
- 1 łyżeczka nasion chia
- 130 ml mleka
- 2 jajka
- stewia do smaku
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj.
- Na patelni rozgrzej olej kokosowy i nakładaj po łyżce masy.
- Smaż po kilka minut z każdej strony, do zrumienienia.
rewelacyjne placuszki!
OdpowiedzUsuńAle fajne grubiaste placki :D Mąka kokosowa to prawdziwy hit i też u nas często gości pod różnymi postaciami :)
OdpowiedzUsuń