Początkowo zakładałam, że miał to być koktajl, ale banan był tylko mrożony, więc w ten sposób konsystencja naturalnie się sama zagęściła i powstało coś w rodzaju lodów. Koniec końców dobrze wyszło, nawet lepiej niż myślałam. Następnym razem dodam więcej proszku szpinakowego, aby jogurt bardziej zabarwić na zielono.
Składniki:
- 1 duży mrożony banan
- 150 g mrożonych truskawek
- 1 łyżka syropu klonowego
- 1 łyżka proszku szpinakowego (LYO FOOD)
- ok. 300 ml mleka lub napoju roślinnego
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Ten proszek szpinakowy jaki nadał smak?
OdpowiedzUsuńA tak w ogóle to mamy w swoich rękach książkę "Historia wewnętrzna" i zabieramy się za czytanie ale już wiemy, że obrazki są mistrzowskie :D
Był praktycznie niewyczuwalny - tak jak to podobnie jest przy dodaniu go (w świeżej wersji) do koktajlów :D Może większa ilość by coś więcej wniosła?.... Ale co tam smak :D Ważne witaminy no i zielony kolor, którego u mnie tutaj niestety zabrakło :D
UsuńTo super! Obrazki są genialne :D Treść jeszcze lepsza :) Dajcie znać jak przeczytacie, czy Wam się spodobała :)
coś pysznego!
OdpowiedzUsuńłoooo proszek szpinakowy?? ale cudo! czego to ludzie nie wymyślą...
OdpowiedzUsuńRany, ale ja jestem zacofana, nie miałam pojęcia, że istnieje coś takiego jak proszek szpinakowy ;D Całość wygląda (i pewnie smakuje) obłędnie, ja jestem ogromną fanką koktajli, jogurtów, smoothie itp :)
OdpowiedzUsuńJa też nie wiedziałam :D To nowy produkt, dopiero co zaczyna "istnieć" na rynku :) Spojrzałam na stronę LYO FOOD (gdzie można go dostać) i niestety jeszcze nie ma go w ofercie, ale na pewno w niedługim czasie powinien się pojawić :)
Usuń